Lån trots skuldsaldo

Dela

Om du har ett skuldsaldo hos kronofogden är det näst intill omöjligt att få ett lån. Vi skriver ”näst intill” eftersom det faktiskt inte är helt omöjligt att få ett lån trots skulder hos kronofogden.

Dessa lån kan du inte ta

  • Smslån. Skulle du vara ute efter ett smslån är det dessvärre helt kört om du har kronofogdeskulder och det beror på att långivarna är rädda att de inte ska få tillbaka sina pengar på grund av det. Kronofogden kan ju när som helst försöka utmäta din inkomst och om du då har ett överskott kan de ta det, alltså det överskott du tänkt att betala tillbaka lånet med.
  • Privatlån. Samma sak gäller för privatlån, det finns inte en bank eller ett kreditbolag som tycker det är okej med skulder hos kronofogden. Anledningen till det är densamma som för smslån.

Detta lån kan du ta

Det finns någon enstaka bank som erbjuder bolån eller omstartslån till folk som är skuldsatta. Egentligen är det ingen skillnad på bolån eller omstartslån i det här sammanhanget eftersom båda lånen kräver att du har en bostad som du kan belåna, vilket betyder att bostaden är bankens säkerhet.

Hur ordnar man med en säkerhet?

Nu till den stora frågan: Hur kan man ha en bostad som kan belånas om man har kronofogden i hälarna? Är det inte så att de tvingar dig att sälja bostaden om du inte kan betala din skuld? Ja, så är det oftast men det finns undantag. Kronofogdens huvudregel är att en skuld ska regleras med omedelbar verkan, även om det innebär att man tvingas sälja sin bostad, men om du bara har skulder till staten (såsom böter och skatteskulder) kan du eventuellt få en avbetalningsplan istället. Det kan även fungera om du har skulder till banker och liknande om de går med på det för då kan de ta tillbaka sin skuld från kronofogden och så betalar du av till dem istället.

Det är emellertid vanligare att man tar ett bolån hos den bank som accepterar skuldsaldon och att man har bostaden man köper för pengarna som säkerhet. De kräver emellertid att du löser din skuld med en del av lånet.

Besök gärna Freedom Finance här på smslånadirekt.se för de erbjuder lån som du som är skuldsatt kan ta.