Lån utan säkerhet

Dela

Om du vill ta ett lån utan säkerhet så hittar du många såna lån här på smslånadirekt.se. Våra smslån och vanliga privatlån är nämligen lån som inte kräver någon säkerhet. Nu ska vi därför titta närmare på vad ett lån utan säkerhet egentligen är för något.

Vad är ett lån utan säkerhet?

Om du tar ett lån med säkerhet måste banken ha en säkerhet för lånet, vilket i praktiken innebär att det du köper för lånet är bankens säkerhet. Denna säkerhet vill banken ha för att de ska kunna vara säkra på att få tillbaka sina pengar även om du inte betalar på ditt lån. Därför är kraven på det du köper relativt höga.

När du tar ett lån utan säkerhet får du låna till i stort sett vad du vill, men det vanligaste är att man använder ett lån utan säkerhet för inköp av diverse produkter som inredning, hobbyprylar, hemelektronik, vitvaror och resor. Långivaren bryr sig inte alls om vad du köper för pengarna eller i vilket skick dessa produkter är eftersom de inte är bankens säkerhet. Du får alltså mycket fria händer när du tar ett lån utan säkerhet till skillnad från ett lån med säkerhet. Om du till exempel tar ett lån utan säkerhet när du ska köpa en bil får du köpa bilen av vem som helst och bilen får vara hur gammal och i vilket skick som helst, så är det inte när du tar ett lån med säkerhet.

En annan fördel med ett lån utan säkerhet är att du får låna lika mycket som produkterna kostar, det får du inte när du tar ett lån med säkerhet.