Olika lån

Dela

Här på smslånadirekt.se hittar du framförallt smslån, men även ett antal privatlån som passar bra för dig som behöver låna lite mer samt lån med säkerhet som du kan ta om du till exempel ska köpa en bostad eller en bil. Här hittar du alltså flera olika lån, såväl små snabba smslån som stora privatlån och lån med säkerhet. Nu ska vi titta lite närmare på de olika lån som du hittar här på smslånadirekt.se och vad de passar för.

Smslån

Smslån är lånet för dig som behöver en liten summa pengar riktigt, riktigt snabbt. Det kanske är så att någon oförutsedd utgift har dykt upp och du kan inte vänta med att täcka utgiften fram tills du får nästa lön, då passar ett smslån utmärkt. Om du inte behöver låna mer än 6000 kr och kan betala tillbaka på lånet inom 30 dagar kan du alltid ta ett gratis smslån för då förlorar du inget alls på att ta ett lån.

Privatlån

Även om ett sms lån egentligen också är ett slags privatlån brukar smslån och privatlån räknas som två helt olika lån. Ett privatlån är betydligt större än ett smslån, det kan vara på hela 350 000 kr, och det har en mycket längre uppläggningstid som kan vara på 1 – 12 år, ibland ända upp till 15 år. Privatlån passar perfekt för planerad konsumtion av inredning, hobbyprylar, hemelektronik, resor och till och med för inköp av bilar och motorcyklar.

Lån med säkerhet

Det finns olika lån med säkerhet och de vanligaste lånen är bolån och billån. När du tar ett lån med säkerhet är det du köper för lånet långivarens säkerhet. Det gör att du får låna högst till 85 % av bostadens värde eller 80 % av bilens värde eftersom banken vill ha lite marginaler när det gäller sin säkerhet eftersom bilen och bostaden kan sjunka i värde. Långivaren vill ju försäkra sig att de får tillbaka sina pengar om du inte kan betala tillbaka på lånet. Resten av beloppet får du casha upp själv eller täcka med ett privatlån.