Privatlån

Dela

Här på smslånadirekt.se har vi inte bara smslån utan även privatlån så därför ska vi nu titta lite närmare på vad ett privatlån är för något.

Ett privatlån är ett lån som vänder sig till privatpersoner, som är avsett för konsumtion och som inte kräver någon säkerhet. Om du behöver pengar när du ska köpa en bil, en båt, en MC, inredning, hemelektronik eller en resa är ett privatlån lånet för dig. Du kan i stort sett låna till vad du vill när du tar ett privatlån eftersom långivaren sällan bryr sig så mycket om vad du ska ha privatlånet till.

Långivare med större belopp att låna

[privatlan]

Lånebelopp och avbetalning

Ett privatlån brukar ligga på 10 000 – 350 000 kr, men det finns även privatlån som har ett lägre minimumbelopp och ett lägre lånetak. De flesta privatlån betalas av på 1 – 12 år men det finns faktiskt lån utan säkerhet som har en avbetalningstid på hela 15 år, vilket kan vara bra för dig som tar ett stort lån och som inte har så stora marginaler. Ett privatlån betalas av månadsvis om det inte handlar om ett smslån som oftast betalas tillbaka som en klumpsumma inom 14 – 90 dagar.

Lånekrav

Ett vanligt privatlån brukar ha en åldersgräns på 18 eller 20 år, dessutom måste man normalt tjäna mellan 100 000 – 220 000 kr/år (även om 220 000 kr är ganska ovanligt), varit skriven i Sverige de senaste åren, ha en fast anställning och du får inte ha några betalningsanmärkningar. Ett smslån, som också är ett slags privatlån, har lite lägre krav. Då behöver du inte ha någon fast anställning, du behöver inte tjäna mer än 24 000 – 50 000 kr/år (ibland finns det inte inga inkomstkrav alls) och det finns långivare som kan bevilja smslån med betalningsanmärkningar.