Smslån på kvällen

Dela

Ännu har bankerna inte ändrat sina klassiska öppettider, vilket innebär att de varken har öppet kvällar eller helger. Men hur ska man egentligen veta när man är i akut behov av pengar? Som tur är har smslånsbranschen tänkt på detta och erbjuder utbetalning av lån både på helger och kvällar. Dessutom kan du ha pengarna redan inom några minuter. Förmodligen är det därför smslån har vuxit till att bli så populära som de är idag.

I denna artikel ska vi titta lite närmare på hur du går tillväga om du är i behov av snabba pengar under kvällstid och vad du bör tänka lite extra på.

Smslån på kvällen – såhär ansöker du

Eftersom du ansöker om ett lån senare på kvällen behöver du förmodligen dina pengar omgående. Därför bör du vara noggrann med att kontrollera följande saker hos långivaren innan du ansöker:

  • Öppettider. Många kontor som erbjuder smslån har öppet så sent som till 22:00, men var noga med att kolla vilka öppettider som gäller för just den långivare du vänder dig till. Det kan hända att de stänger tidigare.
  • Goda marginaler. Efter att ha kontrollerat vilka öppettider som gäller bör du ha en god marginal tills kontoret stänger, om du vill vara säker på att du ska få dina pengar samma kväll. Skulle din ansökan inte hinna behandlas innan stängning kommer du ha dina pengar nr kontoret öppnar morgonen därpå.
  • Direktinsättningar. Det är viktigt att långivaren du vänder dig till erbjuder direktinsättningar om du vill ha ditt lån utbetalat riktigt snabbt.
  • Långivarens bank. Vill du ha pengarna omgående är det viktigt att du ser till så att du och långivaren använder er av samma bank eftersom överföringen då sker blixtsnabbt. Skulle ni ha olika banker kan du räkna med att du får pengarna tidigast följande bankdag.

Ansök efter stängning – få pengarna följande morgon

Skulle du inte hinna skicka in din ansökan innan kontoret stänger finns det en viss möjlighet att långivaren betalar ut ditt lån ändå, om de är riktigt generösa vill säga. Räkna inte med detta, utan försök att ha goda marginaler för att vara på den säkra sidan.
Kommer du på att du behöver pengarna efter att kontoret stängt, kan det ändå vara bra att ansöka eftersom du då oftast får pengarna inom en timme efter att kontoret öppnat följande morgon. Detta är alltså det snabbaste alternativet om du behöver pengar under den sena kvällen eller natten.

Låna ansvarsfullt

Att smslån erbjuds på kvällen är såklart en mycket fin och hjälpsam tjänst, men det finns även en del risker. I vissa situationer kan det vara mycket lockande att ta ett smslån, för att till exempel finansiera spontana nöjen, eftersom tjänsten är så lättillgänglig. Håll dig dock borta ifrån detta och försök att alltid låna ansvarsfullt. Även om det verkar som en bra ide att spontanshoppa på internet med lånade pengar eller betala för barnotan med ett litet smslån, så är det inte det. Det leder endast till onödig ångest och tänk alltid på att du kommer behöva ta itu med konsekvenserna i slutändan.