Sms lån utan UC

Dela

UC, eller Upplysningscentralen, är Sveriges absolut största kreditupplysningsföretag som numera framför allt ägs av storbankerna Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB och Danske Bank samt av försäkringbolaget Länsförsäkringar. Det här innebär att dessa bolag alltid använder sig av UC när de vill kolla om en potentiell kund är kreditvärdig eller inte, men även många smslångivare använder sig av UC innan de beviljar ett sms lån. Det finns emellertid ett antal finansbolag som inte gör det, men de vänder sig istället till ett annat kreditupplysningsföretag.

Låna pengar utan UC

Lån utan UC – en möjlighet men ingen fribiljett

Det här innebär alltså att du nekas lån även om smslångivaren beviljar sms lån utan UC. Ett sms lån utan UC behöver alltså inte alls var någon fribiljett för att få ett lån om man har en riktigt trasslig ekonomi och en massa kronofogdeskulder. Men det är ju egentligen bara bra eftersom smslångivaren bara skulle göra dig en björntjänst om de lånade ut pengar till dig om din ekonomi håller på att haverera helt, det skulle bara göra saken ännu värre anser vi på smslånadirekt.se.

Däremot är det inte helt omöjligt att du kan få ett smslån hos en långivare som inte tar en UC även om du blivit kuggad hos en långivare som använt sig av UC, i alla fall om du befinner dig i gråzonen för vad som räknas kreditvärdig eller inte. Orsaken till det är att kreditupplysningsföretagen tittar på lite olika saker när de bedömer en persons kreditvärdighet.